Stressz

bővebben...

Foglalkozás-egészségügyi információk
A foglalkozás-egészségügyi és biztonsági ellátásnak és a munkahelyi egészségmegorzésnek - jobb egészségi állapotot és munkaképességet eredményezve - befektetésnek kellene lennie vállalati és nemzeti szinten

bővebben...

Belgyógyászati és kardiológiai információk
Az obstruktiv alvási apnoe syndroma - azaz a horkolásos légzésmegakadással járó tünetegyüttes gyakorisága az átlag népességben 4%-ra tehető. A 40 és 60 év közötti férfi lakosság körében az elofordulása 8-10%. A 60 év felettiek körében több mint 25% a megjelenése. A magasvérnyomás betegségben szenvedők között 30%-ban fordul elő fel nem ismert horkolásos, légzés megakadásos állapot. A betegek 80%-a hypertoniás.

bővebben...

Belgyógyászati és kardiológiai információk

Az obstruktiv alvási apnoe syndroma - azaz a horkolásos légzésmegakadással járó tünetegyüttes gyakorisága az átlag népességben 4%-ra tehető. A 40 és 60 év közötti férfi lakosság körében az elofordulása 8-10%. A 60 év felettiek körében több mint 25% a megjelenése. A magasvérnyomás betegségben szenvedők között 30%-ban fordul elő fel nem ismert horkolásos, légzés megakadásos állapot. A betegek 80%-a hypertoniás. Ezen betegek körében az agyi keringési zavar 5-7 szer, a koszorúér betegség 13-21-szer magasabb, mint a nem horkoló, azonos korú személyeké.
A horkolásos légzésmegakadása betegek alvása a sorozatos légvételi szünetek következtében széttöredezett, felületes. Emiatt gyakori jelenség a reggelente megjelenő, ébredés utáni tompultság és fáradékonyság.
Emiatt és az éjszaka során létrejött oxigén adósság miatt napközben fokozott alváskésztetés jelentkezik, ami a közlekedésben 5-ször, és a munkahelyeken 6-szoros baleset kialakuláshoz vezet. Az elalvással kapcsolatos közlekedési balesetek 60%-ban az a kórkép tetten érhető. A korán jelentkező szellemi hanyatlás és memória zavar hátterében is gyakran kimutatható ez a betegség. A tartós légzésmegakadásos, horkolásos alvászavar magasvérnyomás betegség kialakulására, hosszú távon szívizom elégtelenségre és következményes keringési elégtelenség kialakulására vezet.

A horkolásos légzésmegakadás betegség idejében történő felismerése, diagnosztikája és terápiája megoldott - csak gondolni kell rá.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting